joi, 9 ianuarie 2014

Stepan Project – LUMINA Expozitie de pictura, caligrafie si print de Viorel Toma si Dan Toma


15 ianuarie – 2 februarie 2014, Sala Irina Nicolau  Concert: Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan  15 ianuarie 2014, ora 19.00, Clubul Taranului  Muzeul National al Taranului Roman


Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 15 ianuarie 2014, la Stepan Project – LUMINA, expozitie si concert.

Lumina apare sub titulatura Stepan Project si contine trei CD-uri, un DVD si un booklet de 80 de pagini. Este un proiect fara precedent in istoria rock-ului romanesc, finalizat dupa unsprezece ani de munca, la care si-au adus contributia zeci de artisti. Nu numai muzicieni, dar si pictori, fotografi, graficieni, cineasti si scriitori.
Ilie Stepan este una dintre marile legende ale rockului romanesc. Compozitor, chitarist, instrumentist, orchestrator, autor si producator de muzica de teatru si film, dar si de alte proiecte artistice, realizator de radio si televiziune. Fondator al grupului Pro Musica si autorul unuia dintre cele mai impresionante cantece ale revolutiei romane: Timisoara”.




Lumina este o mare epopee de tip fusion. 33 de piese pe cele trei CD-uri. 3 bonus tracks-uri. 7 slideshow-uri. 3 videoclipuri. 2 landscape-uri pe DVD. Sunet Surround 5.1 – o premiera pentru Romania. Peste cinci ore si jumatate de muzica. Zeci de instrumente, de la cele arhaice (frunza, cimpoi, tambal, cobza, vioara cu goarna, toaca, taragot, caval) pana la cele specifice unui concert rock. Rapsozi populari, coruri religioase, solisti de opera, muzicieni folk, pop, rock si jazz. Instrumentisti de muzica electronica si computerizata.

Expozitia care va fi deschisa la Muzeul National al Taranului Roman, in perioada 15 ianuarie – 2 februarie 2014, este unul din modulele Stepan Project – LUMINA si reprezinta transpunerea pe simeze a unor slideshow-uri si filme experimentale, cuprinse in cele trei CD-uri si in booklet, pictura, caligrafie si print realizate de Viorel Toma si Dan Toma.
Expozitia va fi vernisata miercuri, 15 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Irina Nicolau, de catre Catalin Stefanescu.
De la ora 19.00, publicul este invitat la Clubul Taranului, la un concert Ilie Stepan, Dixie Krauser, Horea Crisovan, care va fi prezentat de Catalin Stefanescu si Doru Ionescu.

Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei Culturii Nationale.


Sponsori: Doset Impex, Fundatia Tender, Hotel Johann Strauss, Printtech, Mav, Edelstahl Group.
Partener: Clubul Taranului


Niciun comentariu: