joi, 30 ianuarie 2014

Arhitectul britanic David Kohn prezintă interiorul anului 2013 în aprilie, la București









În perioada 7-8 aprilie 2014, la București va avea loc cea de-a patra ediție a Expoconferinței Internaționale de Arhitectură GIS, unde arhitectul britanic David Kohn va prezenta, în calitate de invitat special,  interiorul  anului 2013.

Compania londoneză David Kohn Arhitects a proiectat și amenajat anul trecut apartamentul „The Carrer Avino”, din Barcelona pentru care a și câștigat trofeul „Interiorul anului 2013”, la  categoria Rezidențial a Festivalului Internațional de Arhitectură, Design și Amenajări Interioare Inside, desfășurat în Singapore. Punctul de atracție al locuinței este o pardoseală mozaicată realizată din placi triunghiulare de gresie care își schimbă treptat culoarea, de la verde la roșu, dintr-un capăt în celălalt al apartamentului. Acest proiect reflectă orașul Barcelona și, potrivit arhitectului, este un omagiu adus orașului.

Pe lângă acest renumit și apreciat proiect putem menționa și alte două lucrări ale arhitectului: „ A room for London”, un proiect realizat cu ocazia Jocurilor Olimpice, unde oamenii au fost invitați să petreacă o noapte în camera de deasupra Londrei și „Skyroom. Barul de pe acoperiș”, un proiect ingenios, numit de către specialiști „ o mică bijuterie arhitecturală”. Proiectul a constat în realizarea unui bar pe acoperișul unei clădiri de birouri, din Anglia.

Biroul de arhitectură David Kohn Arhitects (DKA) este recunoscut și apreciat la nivel internațional, fiind distins cu premii improtante, precum: RIBA, D&AD, New London, Conde Nast și Design of the year în anul 2012. În anul 2010 David Kohn  a primit decorația de „One - off House Arhitect of the year”, iar în 2009 titlul „Young Arhitect of the year”. De asemenea, DKA este nominalizat la categoria UK Interior Architect of the Year Award 2013.

La GIS 2014, alături de David Kohn participă arhitecți și designeri care au semnat interioarele premiate din ultimul an, câștigători ai concursurilor internaționale la secțiunile: birouri, hoteluri, baruri, restaurante, spa-uri, rezidențial, sport, băi și multe altele.

Expoconferința de Arhitectură de Interior, Design, Mobilier și Iluminat GIS face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură și antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, LAUD, RIFF și CONTRACTOR.

Data, locația: 7-8 aprilie 2014, Bucuresti
Structura evenimentului: expoconferință - sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziție tematică
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România
Sponsori: ABB, BASF
Partener media principal: Igloo, Partener de comunicare: Zeppelin
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext
Website: www.iegis.ro

Niciun comentariu: