joi, 28 martie 2013

SOLUŢIILE SOMFY PENTRU CLĂDIRI DE BIROURI



Clădirile de birouri sunt astăzi locul unde angajaţii îşi petrec majoritatea timpului de lucru. Aşadar, este esenţial ca acestea să fie proiectate şi construite pentru o oferi maximum de confort pentru ocupanţi: confort vizual, termic precum şi o calitate înaltă a aerului din interior.
Noile cerinţe pentru clădirile de birouri
De la construcţii mici până la majoritatea centrelor de afaceri, toate clădirile de birouri trebuie să satisfacă o intreagă listă de cerinţe:
-          Confort vizual pe toată perioada zilei, având in vedere că toată lumea doreşte să beneficieze cât mai mult de lumina naturală, dar în acelaşi timp să evite reflexiile nedorite ale acesteia.
-          Confort termic constant, menţinând temperatura la un nivel optim pe tot parcursul zilei.
-        -          Calitatea aerului respirat care conduce la păstrarea sănătăţii ocupanţilor.
-          Performanţă energetică optimă care să fie în concordanţă cu noile reglementări de mediu şi să ofere economii importante de cheltuieli în timp ce foloseşte resurse naturale.
-          O amortizare rapidă a investiţiei ca rezultat al economiilor de energie şi a costurilor operaţionale reduse.
Soluţiile Somfy pentru proiectele dumneavoastră
Somfy a dezvoltat soluţii inteligente pentru operarea ferestrelor unei clădiri şi a sistemelor de protecţie solară. Aceste sisteme îmbunătăţesc confortul ocupanţilor clădirii şi în acelaşi timp reduc costurile cu energia consumată. În acest fel, Somfy contribuie la dezvoltarea faţadelor bioclimatice pentru toate tipurile de clădiri, indiferent de funcţie sau de arhitectură.
Îmbunătăţirea confortului termic
-          Schimbările bruşte de temperatură sunt stresante şi obositoare. Beneficiind de un confort termic constant creşte bunăstarea personală şi productivitatea
-          Combinând senzorii de prezenţă şi de temperatură, sistemele inteligente Somfy ridică sau coboară jaluzelele automat pentru ca ocupanţii să beneficieze de o temperatură placută pe tot parcursul anului fără a fi nevoiţi să intervină în vreun fel:
o       Pe timpul verii protejând ocupanţii de căldura solară;
o       Pe timpul iernii scopul fiind captarea de energie solară.
Îmbunătăţirea confortului vizual
-          Săli de conferinţă, spaţii deschise, birouri individuale... fiecare tip de spaţiu are nevoie de un anumit grad de luminozitate. Aceasta asigură confortul vizual al ocupanţilor şi reduce nivelul de oboseală şi absenteismul printre angajaţi.
-          Combinând senzorii meteo, ceasurile programabile, controlul centralizat şi controlul local, soluţiile Somfy pot fi folosite pentru:
o       A permite pătrunderea luminii naturale şi a economisi energie prin folosirea redusa a iluminării artificiale;
o       A filtra nivelurile de strălucire atunci când se folosesc computere sau laptopuri.
Îmbunătăţirea ventilării naturale
-          Calitatea aerului, ca şi temperatura sau nivelul de luminozitate, este o componentă esenţială a confortului. Trebuie monitorizată pentru a ajuta în obţinerea celor mai bune posibile condiţii de lucru pentru ocupanţi şi pentru a asigura sănătatea acestora.
-          Cu sistemele automatizate Somfy, în special atunci când clădirea nu este ocupată, putem controla aportul de aer proaspăt şi răcoros ce trece prin faţadă, reducând semnificativ temperatura acumulată în timpul zilei şi îmbunătăţind substanţial calitatea aerului şi mediul de lucru pentru următoarea zi.

OPTIMIZAREA PERFORMANŢELOR CLĂDIRII
Reducerea consumului de energie
-          Somfy oferă izolaţie dinamică, astfel încât nu mai este nevoie să alegeţi între confort şi consum redus de energie;
-          Senzorii şi dispozitivele automatizate Somfy reduc consumul de energie:
o       Prin prioritizarea folosirii luminii naturale;
o       Prin reducerea aportului de căldură solară pe timpul verii;
o       Prin adaptarea ferestrelor clădirii la perioadele de ocupare efectivă.
Obţine maximum din investiţia ta!
-          A asigura profitabilitatea este o cerinţă esenţială. Clădirile de birouri trebuie astfel proiectate şi construite încât să li se extindă durata de viaţă.
-          Soluţiile automatizate Somfy sunt uşor de integrat şi operat şi ajută la reducerea de costuri prin:
o       Reducerea consumului de energie (reducerea cheltuielilor de încălzire cu până la 10% pe timpul iernii şi reducerea temperaturii pe perioada verii cu până la 9° C);
o       Protejarea sistemelor de protecţie solară exterioare de vremea nefavorabilă;
o       Prelungirea duratei de viaţă a sistemelor de protecţie solară ;
o       Reducerea numărului de operaţii manuale necesare şi implicit costurile de operare.
SOMFY: O SOLUŢIE ADAPTATĂ PENTRU FIECARE PROIECT
Flexibile la instalare, uşor de folosit şi compatibile cu majoritatea protocoalelor şi unităţilor de control de pe piaţă, soluţiile Somfy se potrivesc perfect cu nevoile şi restricţiile din sectorul construcţiei clădirilor de birouri.
Pentru mai multe detalii accesaţi www.somfyarhitectura.ro

Niciun comentariu: