marți, 12 februarie 2013

CUM CONTRIBUIE SOMFY LA FAŢADELE BIOCLIMATICE



De peste 40 de ani, Somfy dezvoltă soluţii inteligente pentru închideri şi deschideri de clădiri comerciale şi rezidenţiale folosind motorizări high-tech şi sisteme automatizate.
Izolaţia dinamică, managementul luminii naturale şi ventilarea naturală: acestea sunt cele 3 arii de expertiză Somfy dedicate dezvoltării de faţade bioclimatice.

IZOLAŢIA DINAMICĂ
Ferestrele sunt principala interfaţă între interiorul şi exteriorul unei clădiri. O faţadă dotată cu elemente de protecţie solară va oferi un control precis al acestor schimburi, influenţând modul în care căldura intră şi iese din clădire. Sistemele de protecţie solară automatizate vor menţine interiorul clădirii rece sau vor optimiza folosirea căldurii solare pe timpul iernii.
Cu izolaţia dinamică, ocupanţii clădirii nu mai sunt subiectul unor variaţii de temperatură bruşte, comfortul termic astfel obţinut ajutând la creşterea bunăstării zilnice. Cu ajutorul sistemelor de protecţie solară automatizate este posibil să anticipăm un anumit nivel al consumului de energie. Toate sistemele de răcire, încălzire, iluminare şi protecţie solară pot fi intergrate şi comunică între ele pentru a maximiza eficienţa energetică a clădirii.

MANAGEMENTUL LUMINII NATURALE
Managementul eficient al luminii naturale poate imbunătăţi comfortul vizual, bunăstarea şi productivitatea ocupanţilor clădirii in timp ce nevoia de lumină artificială se reduce semnificativ. Funcţia “sun tracking” a sistemelor automatizate Somfy folosită la jaluzelele veneţiene are un rol important in creearea unei atmosfere plăcute in interiorul clădirii.
Cu sistemele automatizate de protecţie solară ocupanţii clădirii beneficiază de mai multă lumină naturală fara dezavantajele asociate acesteia. Nivelurile ideale de contrast si strălucire sunt menţinute pe tot parcursul zilei, iar umbrele nedorite de pe monitoarele calculatoarelor sunt eliminate. Iluminatul artificial reprezintă o parte importantă din consumul de energie electrică şi costurile aferente (35% în medie). Cu sisteme de protecţie solară automatizate acest cost se reduce semnificativ fără a dăuna mediului de lucru în interiorul clădirii.






VENTILARE NATURALĂ
Ventilarea naturală este un mod eficient de îmbunătăţire a calităţii aerului într-o clădire şi de răcire pe timpul nopţii în special pe timp de vară. Cu ajutorul ferestrelor automatizate, în special atunci când clădirea nu este ocupată, putem controla aportul de aer proaspăt şi răcoros ce trece prin faţadă, reducând semnificativ temperatura acumulată în timpul zilei şi îmbunătăţind substanţial calitatea aerului şi mediul de lucru pentru următoarea zi.

Beneficiile soluţiilor oferite de Somfy:
-          Regularizarea transferului de caldură => creşterea performanţei energetice.
-          Îmbunătăţirea nivelului de lumină naturală => comfort vizual şi scăderea nevoii de lumină artificială.
-          Menţinerea aspectului faţadei => controlul aliniamentului sistemelor de protecţie solară ofera un aspect plăcut clădirii.
-          Protejează sistemele de protecţie solară de exterior => durabilitate mărită şi cheltuieli de mentenanţă reduse.
-          Manageriază sistemele cu uşurinţă pe baza unor programe prestabilte => nevoie de supraveghere redusă şi un grad ridicat de securitate.
-          Menţine flexibilitatea pentru utilizatori, aceştia având controlul sistemului local cu excepţia funcţiilor de securitate => creşterea comfortului ocupanţilor clădirii.
Pentru detalii complete despre aplicaţiile Somfy www.somfyarhitectura.ro

 

Niciun comentariu: