miercuri, 18 iulie 2012

PRISPA LA LICITAŢIE!



PRISPA este proiectul de casă independentă energetic realizat de prima echipă de studenți români calificată la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai cunoscută competiție care promovează cercetarea în domeniul arhitecturii sustenabile.
Privind avangarda ca forțarea limitelor a ceea ce este acceptat de societate, am abordat acest proiect într-o manieră care să permită românilor să și însușească ideea unei case solare, fără a ieși din condițiile impuse de participarea la concurs. Design-ul PRISPA  răspunde contextului românesc, cu toate implicațiile sale socio-politice, economice și culturale. Prin urmare, deși e un experiment, răspunsul nu este unul formal, ci unul realizabil și sustenabil, mizând pe reutilizarea elementelor pe care le-am găsit în arhitectura tradițională.

Licitaţia începe de la 50 000 €, valoarea estimată a casei fiind de 125 000 €.

Prototipul scos la vânzare include toate piesele aduse pe TIR și este cel pe care îl vom  prezenta în septembrie la concursul Solar Decathon Europe 2012. Echipa utilizează banii  obținuți din vânzare pentru a acoperi costurile participării la Madrid. Din acest motiv, viitorul proprietar va intra în posesia casei în luna octombrie cand o vom readuce in  România și vom realiza ultima asamblare. Toate subansamblurile prezentate la Madrid  vor fi transportate la amplasamentul final al casei PRISPA, pe terenul noului proprietar și  sunt incluse în prețul de licitație.

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi pagina site-ului dedicata licitaţiei.



Niciun comentariu: