joi, 24 noiembrie 2011

CULTURA VIZUALĂ ÎN SPAŢIILE SUBTERANE DE TRANZIT



- Proiect cultural sesiunea II/2011
- Aria: Educaţie culturală
- Beneficiar: Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” Bucureşti - Facultatea de Arhitectură de Interior (UAUIM - FAI)
- Finanţator: Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN)
- Durată: 29.07.2011 - 30.11.2011
- Scopul proiectului: Conştientizarea atât a publicului larg cât şi a comanditarilor cu importanţa culturii de masă, prin coborârea operelor de artă în cele mai circulate zone din Bucureşti. Se încearcă prin acest proiect atât crearea unor spaţii expoziţionale personalizate în pasajele şi staţiile de metrou, cât şi umanizarea acestor zone subterane de tranzit.
La fel de importante sunt problemele legate de promovarea conceptelor, proiectelor de arhitectură de interior şi design ale studenţilor prin implicarea acestora în executarea propriilor proiecte.
-  Sumarul proiectului: realizarea unor structuri spaţiale modulare de afişare şi şedere pentru pasajul subteran de la Universitate, în urma unui concurs studenţesc desfăşurat în două faze: concurs de idee (faza 1) şi proiect de execuţie (faza 2). Structurile vor fi realizate din carton kraft şi concepute din module, pentru o asamblare mai uşoară şi pentru posibile reconfigurări ulterioare în acelaşi spaţiu sau în alte zone.

Niciun comentariu: