joi, 13 octombrie 2011

Vino si ia-ti permis la Biblioteca Vie!



30 Biblioteci Vii in toata tara
300 carti vii
3000 cititori

Asociatia ART Fusion organizeaza Biblioteca Vie in cadrul proiectului “Don’t judge a book by its covers”. Alaturi de Asociatia Youth with a Global Vision din UK, Asociatia ART Fusion va propune cititorilor romani sa rasfoiasca cele mai controversate carti vii ale momentului.

Biblioteca vie se deschide in Bucuresti in perioada 14 – 15 noiembrie intre orele 17.00 – 21.00 la Octopus Lounge & Club, din Str. Selari, nr. 9-11, Curtea Sticlarilor din Centrul Vechi. Biblioteca Vie s-a organizat in cadrul aceluiasi proiect, la Londra, pe 7 octombrie.
Zeci de CARTI VII va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor. Poti gasi titluri diverse in biblioteca vie: puscariasul, feminista, gunoierul, corporatistul. Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?
Ce este Biblioteca vie?
                                                                            
Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce au “citit” cartile, le returneaza in biblioteca. Exista insa un aspect important. Cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.).
Prin acest proiect, Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.
Biblioteca Vie reuneste pe rafturile sale carti dintre cele mai intersante care va asteapta sa pasiti in lumea lor fascinanta si sa le cunoasteti mai bine. Vino si Ia-ti permis la Biblioteca Vie!
Asociatia A.R.T. Fusion a implementat in decursul anilor 2009 – 2010 noua Biblioteci Vii! Peste 300 de carti si 3000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie in 2009 si 2010.

BIBLIOTECA VIE  este parte a proiectului „Don’t Judge a book by its covers” initiat de Asociatia Youth with a Global Vision din UK in parteneriat cu
Asociatia A.R.T. Fusion, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune si British Council.
Pentru mai multe detalii, accesati site-ul www.artfusion.ro si blogul proiectului www.donotjudgeabookbyitscovers.blogspot.com


Pentru mai multe informatii:

Marina Draghici
Asociatia ART Fusion
0749029088
www.artfusion.ro  

Niciun comentariu: