miercuri, 13 iulie 2011

Al 12-lea târg internaţional RENEXPO® informează cu privire la aprovizionarea cu energie a viitorului

RENEXPO®, care in cei 11 ani de activitate a devenit unul dintre cele mai importante târguri de energie din Europa, va organiza a 12 ediţie în perioada 22-25 Septembrie 2011. Târgul testat de Comitetul economic german de târguri şi expoziţii (AUMA), de către Societatea pentru control voluntar de statistică (FKM), dar şi de către Uniune Internaţionala a Târgurilor (UFI) va prezenta întreaga gamă a producţiei regenerative, a distribuirii inteligente şi a folosirii eficiente a energiei.

În 2010, cei 350 de expozanţi, cei peste 14.000 de vizitatori şi cei 900 de participanţi la congres au dus la un success record. Cu o varietate deosebită de teme, RENEXPO® aduce laolaltă pe plan internaţional, naţional şi regional expozanţi, vizitatori şi participanţi la congres, devenind astfel Târgul naţional de energie din Bayern. Principalul punct de interes al târgului IHE® HolzEnergie (energie obşinută din lemn) a fost prezentat ca fiind cel mai important punct de întâlnire în domeniul energiei obţinute din lemn, dar şi ca fiind platforma principală pentru schimbul de experienţă şi informaţii cu privire la lanţul de aprovizionare cu lemn. Elemente centrale ale IHE® HolzEnergie sunt prelucrarea lemnului de reciclare, pregătirea lemnului de energie, instalaţiile de gazificare a lemnului, instalaţii de încălzire cu peleţi, bucăţi de lemn sau
aşchii, precum şi încălzirea cu şeminee şi sobe. Un element nou la IHE® HolzEnergie 2011 este expoziţia speciala „Pădurea de enrgie“.
În domeniul cogenerării interCogen® oferă un forum pentru prezentarea unor tehnologii noi şi verificate. Partener pentru acest domeniu de activitate al târgului este Asociaţia pentru Cogenerare (B.KWK), care şi în 2011 va fi reprezentat printr-un pavilion. Producători şi furnizori, companiile de servicii şi reprezentanţi din domeniul cercetării şi dezvoltării îşi vor prezenta cele mai noi produse şi realizări. Diverse teme vor fi prezentate, cum ar fi asociaţii pentru cogenerare micro, mini, medii sau mari, precum şi încălzirea locală sau de termoficare.
Teme tradiţionale puternic reprezentate la RENEXPO® sunt producerea şi câştigareade energie din folovoltaice şi căldură solara, pompe de căldură, energie eoliană şi energie produsă de apă. Cu privire la instalaţiile eoliene de dimeniuni mici, care se află în plină expansiune, se vor întâlni aici a doua oară experţi la standul de profil, care va fi organizat în colaborare cu Asociaţia instalaţiilor eoliene de dimensiuni mici (BVKW). Cu privire la distribuitorii de energie, expoziţia specială Intelligent Energy va prezenta teme cum ar fi: gestionarea reţelelor şi a sarcinilor, capacitatea de stocare, acordul bidirecţional dintre consumator şi distribuitorul de energie, precum şi utilizarea inteligentă a energiei în clădiri. şi domeniul serviciilor de energie va fi prezentat la RENEXPO®. Astfel IBEF® -International Business Exchange Forum- va prezenta firme din toată lumea şi va iniţia schimbul internaţional de informaţii. Forumul Job şi Formare oferă o piaţă pentru locuri de muncă, contacte şi informaţii cu privire la dezvoltarea industriei energiilor regenerabile. Un nou domeniu este Contracting Center din cadrul RENEXPO®, care împreună cu pavilionul de cogenerare (KWK) va prezenta produse şi servicii. Domeniul consumului eficient de energie cuprinde teme cum ar fi construcţii şi renovări, construcţii durabile, mobilitate inovatoare. Principalele puncte de interes ale expoziţiei în domeniul construcţiilor sunt atât componente de arhitectură durabilă, cum ar fi izolarea termică, construcţia din lemn sau Casa Pasivă, cât şi eficienţa energetică la încălzire, răcire şi ventilaţie.
Expoziţia sepecială Mobilitate prezintă întreaga gamă de la E- Mobilitate până la infrastructură şi integrare în reţea.
La congresele de specialitate concomitente din cadrul târgului RENEXPO® vor fi prezentate de către experţi selectaţi ai acestei branşe inovaţii promţătoare, viitoare tendinţe, cele mai noi tehnologii, dar şi soluţii practice.
Sunt planificate conferinţe având ca teme bioenergie, cogenerare, integrare în reţea, pompe de căldură, energie eoliană şi clădiri durabile.
Astfel „Congresul BBE pentru energia obşinută din lemn“- congresul german de conducere al branşei, care va fi organizat de Asociaţia pentru BioEnergie- va oferi a 11 oară o privire de ansamblu asupra acestei teme. Cele „5 zile de micro şi mini cogenerare descentralizată“ au fost stabilite ca fiind punctul principal de întâlnire în industria cogenerării. La noile teme ale congresului se număra prima zi de congres “Pompe (mari) de căldură şi reţele de încălzire“ în colaborare cu Centrul de cercetare al energiei aplicate din Bayern (ZAE Bayern).
RENEXPO® va avea loc în perioada 22 – 25 Septembrie 2011 la Târgul expoziţional din Augsburg. Informaţii suplimentare cu privire la târg şi conferinţe găsiţi pe www.renexpo.de.
(4.953 caractere cu spa_ii)
Contact şi Informaţii:
REECO GmbH
Melanie Fritz
Unter den Linden 15, D-72762 Reutlingen
Tel.: +49 (0) 7121 - 3016 - 0
Fax: +49 (0) 7121 - 3016 - 100
presse@energie-server.de
www.renexpo.de
Despre Grupul REECO: Organizatorul „REECO GmbH“ face parte din
Grupul REECO cu sediul central in Germania si sucursale in
Salzburg/Austria, Bruxellesl/Belgia, Porto/Portugalia, Budapesta/Ungaria si
Arad/Rumania. Incepand din 1997 se intalnesc anual peste 50.000
profesionisti, din 70 tari la targurile si conferintele de specialitate organizate
de REECO. Detalii despre toate targurile noastre gasiti pe adresa:
www.energie-server.de.

Niciun comentariu: