joi, 2 iunie 2011

3 laureaţi ai World Architecture Festival, invitaţi speciali la GIS
Arhitecţii Alan Leo PLESTINA, Davor KATUSIC şi Johannes BAAR-BAARENFELS, laureaţi în ultimii doi ani ai Festivalului Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, sunt invitaţii speciali ai Conferinţei de Arhitectură GIS 2011, organizată de ABplus Events şi Ordinul Arhitecţilor din România.

Alan Leo PLESTINA
Este partener în cadrul biroului UPI-2M din Croaţia, unde conduce departamentul de arhitectură. S-a născut în Chelmsford, Marea Britanie şi a absolvit Facultatea de Arhitectură din Zagreb. Alan Leo Plestina este preşedintele delegaţiei croate în cadrul Consiliului European al Arhitecţilor de la Bruxelles. Cu UPI-2M a participat la cele mai prestigioase concursuri internaţionale de arhitectură, unde a obţinut importante premii. În 2009 a câştigat „Award for StructurArena Zagrebal Design of the Year” la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, iar în 2010 a fost finalist în cadrul aceleaşi competiţii la secţiunea „Birouri”. Dintre proiectele cele mai cunoscute şi premiate: Arena Zagreb si NOVIStipic. Ultimul proiect, finalizat la sfârşitul anului trecut, va fi prezentat ca studiu de caz la GIS pe 14 iunie: NOVIStipic - "home" office.

Davor KATUSIC
Este director al biroului de arhitectură Produkcija 004 d.o.o.. Deţine un master în arhitectură, obţinut la cunoscutul institut Berlage din Amsterdam sub coordonarea lui Alejandro Zaera. Cea mai importantă lucrare a lui Davor KATUSIC este Terminalul din Zagreb, care a obţinut marele premiu la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona în 2009, pentru cea mai buna clădire a anului, la categoria „Civic and community”. Aceeaşi clădire este nominalizată în 2011 la Mies van der Rohe Award, Premiul Uniunii Europene pentru Arhitectură Contemporană. Prezentarea lui Davor Katusic de la GIS va avea ca tema Metodologia Design-ului Arhitectural.

Johannes BAAR-BAARENFELS
Este un arhitect austriac specializat în design interior şi exterior. Majoritatea lucrărilor sale sunt clădiri comerciale. În 2010 Johannes BAAR-BAARENFELS a fost finalist la Festivalul Internaţional de Arhitectură de la Barcelona, secţiunea „Shopping”, cu „Sportalm Flagshipstore Vienna”. La GIS va susţine, în a treia sesiunea a conferinţei, prezentarea: Brand Design within Architectural Constraints.

GIS va avea loc pe 14 iunie la JW Marriott Grand Hotel Bucureşti. Vor conferenţia 22 de speakeri, în tot atâtea prezentări din cele 3 domenii ale conferinţei: biroui | hoteluri | clădiri comerciale. Participă 20 de companii şi 200 de arhitecti, dintr-un număr total de 270 de participanţi.

Partener Oficial: Saint-Gobain Glass
Parteneri: Knauf AMF, Hafele, Saint-Gobain Rigips
Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitectilor din Romania
Parteneri de comunicare: ConstructionNews, Zeppelin
Parteneri media: Igloo, Arhitext, Bicau

Niciun comentariu: