miercuri, 11 mai 2011

Noua generaţie de pompe de căldură REHAU îţi permite să setezi de la birou temperatura pe care vrei să o găseşti acasă!



În 2011 REHAU vine cu un nou sistem de climatizare cu pompă de căldură. Dotat cu o tehnologie de reglare inteligentă şi uşor de deservit, el permite setarea de la distanta a temperaturii ambientale a casei tale. Indiferent de locul unde te afli, poti comanda printr-un simplu click, de la orice calculator care are o conexiune la internet, temperatura pe care să o găseşţi la întoarcerea acasă.

Pompa de căldură reprezintă alternativa pe care REHAU o oferă la sistemele clasice de încălzire a locuinţelor (gaz metan, lemn, cărbuni).

Care sunt avantajele folosirii noii tehnologii?

Pompele de caldura Rehau folosesc în proporţie de 75% energia regenerabilă din apă, aer sau sol şi doar 25% energie electrică. Astfel, pentru 1 kw de energie electrică consumat, pompa livrează aprox. 4 kw de energie termică.

Pentru că nu utilizează combustili fosili, pompa de căldură nu are emisii de CO2 şi nu poluează, asigurând locuinţei apă caldă menajeră şi confort termic în condiţii de siguranţă deplină.

Poti reduce cheltuielile de intretinere cu ajutorul softului de supraveghere a sistemului de la distanta: o cartela web REHAU care face conexiunea între un computer şi regulatorul pompei de căldură. Noul software permite reglarea tempertaturii apei, aerului si a umiditatii.
Sistemul poate fi controlat direct de pe PC sau prin intermediul internet-ului de oriunde în lume.

Desi costurile de instalare sunt mai ridicate, investiţia este una pe termen lung şi se amortizează prin consumul redus de energie. Astfel, costurile anuale sunt mai mici decât în cazul folosirii centralelor termice. Mai mult, montarea sistemelor ecologice cu pompă de căldură este încurajată de Uniunea Europeană, aceasta subvenţionând cu până la 8000 lei, prin programul Casa Verde, instalarea unui astfel de sistem de climatizare.

Încălzirea globală şi efectele ei asupra omului şi a naturii, preţurile energiei în continuă creştere şi dependenţa tot mai mare de combustibilii fosili creează necesitatea unor soluţii viabile de punere la dispoziţie a energiei necesare.. Politicile energetice adoptate de Uniunea Europeană se axează din ce în ce mai mult pe folosirea surselor de energie regenerabilă, iar trecerea la sistemele ecologice de climatizare este un pas inevitabil. Reprezentanţii grupului REHAU, lider mondial în domeniile Construcţii, Automotive şi Industrie, observă un trend ascendent in adoptarea sistemelor de climatizare pe bază de pompă de căldură în rândul construcţiilor private de locuinţe.

Mai multe detalii puteţi găsiţi pe: www.rehau.ro

Niciun comentariu: