vineri, 29 aprilie 2011

Conventia Romana de Iluminat 2011

Organizatorii si Partenerii Conventiei Romane de Iluminat 2011 va invita la intalnirea cu castigatorul Premiului Pritzker 2006 – Paulo Mendes da Rocha, arhitectul-designer arhitectul-designer numit de New York Times „iconoclast si nonconformist” - Gaetano Pesce, Dan Sergiu Hanganu – arhitectul canadian de origine romana decorat cu medalia Institutului Regal de Arhitectura al Canadei si Roger Narboni, creatorul conceptului de iluminat pentru Catedralele Notre Dame, Reims si Ierusalim la Bucuresti in perioada 19-20 mai 2011.

Romanian Lighting Convention/RLC 2011 va intruni un total de peste 16 nume de referinta din
domeniul iluminatului, arhitecturii si designului de peste hotare, printre care: Ann Webb -
presedinte ales al Comisiei Internationale de Iluminat (CIE), Wim Aalders - Director General Professional Lighting Designers' Association (PLDA), Martin Lupton - fost presedinte al PLDA.

Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) este reprezentata de : Presedintele Arh. Emil Barbu Popescu, Conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, conf.dr.arh. Razvan Luscov – UAUIM, sef de lucrari dr. arh. Stefania Ruse, arh. Mihaela Schiopu, Radu Comsa care vor sintetiza in prezentarile lor raportul dintre arhitectura, design, curente artistice, educatie si iluminat .

Relatia „arhitectului cu lumina/iluminatul”, a specialistului cu oamenii pentru care creeaza si pentru care „capteaza” lumina este tema propusa spre dezbatere in prima zi de Conventie, 19 mai de Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania - Arh. Serban Tiganas.

Prof.dr.arh. Mircea Ochinciuc, Presedintele Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Bucuresti, va aborda din perspectiva interdisciplinara tema „Luminii si orasului”, in data de 20 mai.

Pentru prima oara, un eveniment de specialitate este promovat si sustinut de organizatiile internationale de referinta precum: Professional Lighting Designers' Association (PLDA), Commission Internationale d'Eclairage (CIE), Associazione Nazionale Produttori Illuminazione - Italia, Asociacion de Fabricantes de Material Electrico - Spania; Illuminating Engineering Society of Finland - Finlanda, Deutsche Lichttechnische Gesellschaft e.V. - Germany.

RLC 2011 este o manifestare complexa cuprinzand: conferinte, expozitii de produse-vedeta ale companiilor din domeniul iluminatului, expozitia lucrarilor participante la concursul studentesc de design de aparare de iluminat cu LED-uri (powered by Osram Optosemiconductors), expozitia de lucrari studenti „Taking-off” (Facultatea de Arhitectura de Interior al Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" – UAUIM, Romania), mese rotunde unde vor fi abordate subiecte precum: „Iluminatul si arhitectura” , „Iluminatul natural”, „Design si Iluminat”, „Educatia in domeniul arhitecturii de interior si designului” etc.

Organizatorii RLC 2011 au onoarea a va invita sa participati la eveniment in zilele de 19-20 mai. Pentru mai multe informatii si inscrieri la eveniment, va rugam accesati www.rlc.org.ro sau sa ne contactati la: office@dkevents.ro, tel 021.231.27.36, fax:021.231.91.84.

Niciun comentariu: