vineri, 10 septembrie 2010

O stare continuă de dimineaţă la Radio România Cultural

De luni, 13 septembrie, Radio România Cultural propune în grila de toamnă 2010-2011 materiale noi şi dinamice, emisiuni în formate atrăgătoare, care îmbină divertismentul cultural de calitate, muzica şi noutăţile la zi. Accentul cade, în această toamnă, pe emisiunile de dimineaţă, Espresso şi Dimineaţa Crossover, care vă vor aduce veşti bune, muzică, reportaje şi analize culturale de calitate, pentru o stare de normalitate ce se va prelungi în întreaga zi.





Espresso, difuzat de luni până vineri între orele 7.15-9.00, este un matinal cultural cu ingredientele esenţiale ale genului: informaţii de ultimă oră din domeniile artistice, interviuri şi reportaje legate de evenimentele la zi, dar şi informaţii de ordin general devenite repere la anumite intervale orare.
Cei doi realizatori ai emisiunii Espresso, Dana Ivanov şi Radu Croitoru, sunt voci binecunoscute şi prezenţe deosebit de agreate de ascultători. Echipa de producţie este una tânără, cu reporteri şi analişti ai fenomenului cultural ancoraţi în imediata realitate, ceea ce face ca meniul cultural servit să fie unul „100% valoric'' şi cât se poate de proaspăt'.






„Zâmbet şi informaţie, muzică si inspiraţie – din fiecare câte puţin, pentru un matinal senin: Espresso” aceasta este deviza realizatorilor care îşi propun să transmită starea de normalitate, starea unei dimineţi fireşti în care moderatori, producători si ascultători beau împreună cafeaua, ceaiul sau apa plată cu lămâie, fiecare în spațiul care îi e propriu şi, undeva în eter, se întâlnesc cu toţii într-o cameră cu pian, devenit instrumentul ilustrativ al unei dimineţi cu veşti bune, cu muzicalitate şi stil, „o dimineaţă premium''.
De la ora 9.05 la 10.00, starea de dimineaţă se va prelungi cu Dimineaţa Crossover, o emisiune de cultură urbană dedicată celor pentru care tinereţea este un cuvânt care nu-şi pierde niciodată conţinutul.
Realizatoarea Maria Balabaş crede că, dacă la începutul secolului trecut radioul a schimbat obiceiurile societăţilor care l-au asimilat, la începutul secolului nostru, radioul este în continuare acel mediu liber care, cu dezinvoltură, poate transforma starea de spirit a unui oraş, a unei ţări, a noastră a tuturor...
Dimineaţa Crossover este emisiunea poziţionată în FM nici prea devreme nici prea târziu, în care colajul realizat dezvăluie valenţe neaşteptate pentru că te duce de la concerte academice la festivaluri de street art şi îţi vorbeşte de muzee, dar şi de expoziţii neconvenţionale, cum ar fi cele de grafitti.
Ne propunem să continuăm spiritul unei generaţii sonore urbane preocupată de interacţiunea permanentă dintre cultură, societate, artă, cu radioul pe post de motiv principal pentru care să vrei să trăieşti într-un anume loc.
Între cele două, ascultați Alternative cu Mirela Nicolae, de la ora 9.00, cinci minute care vă vor trezi cu siguranță interesul.
Dacă mediul este mesajul, atunci Radio România Cultural vă propune în această toamnă: „o stare continuă de dimineaţă”.

Niciun comentariu: