marți, 23 martie 2010

International VELUX Award aşteaptă proiectele


Bucureşti, 23 martie 2010 – Până în data de 3 mai 2010, studenţii înscrişi la IVA sunt invitaţi să-şi trimită proiectele la concursul internaţional de arhitectură organizat de VELUX.

Timp de cinci luni, studenţii de pretutindeni au avut ocazia să-şi anunţe participarea la International VELUX Award. Perioada de înscrieri s-a încheiat la 1 martie 2010. De atunci şi până pe 3 mai 2010, participanţii îşi pot înregistra lucrările pe site-ul iva.velux.com.

Tema propusă de VELUX pentru International VELUX Award este “Light of Tomorrow”. Pe www.thedaylightsite.com participanţii pot găsi resurse de inspiraţie, sub forma cercetărilor şi publicaţiilor, având ca subiect central lumina naturală, în timp ce pe iva.velux.com participanţii pot vedea lucrările de la ediţia precedentă IVA şi mărturii ale câştigătorilor de la International VELUX Award 2008.

„Ne bucură atitudinea receptivă a studenţilor români, cât şi implicarea profesorilor în a-i încuraja să participe. Înscrierile s-au incheiat în 1 martie 2010, dar acum aşteptăm cu entuziasm proiectele care vor reprezenta România la IVA, cu speranţa că vom avea proiecte câştigătoare.”, a declarat Alexandra Maier, arhitect, VELUX România.

Juriul este alcătuit din reprezentanţi ai marilor birouri de arhitectură: Nathalie de Vries – MVRDV, Olanda; Kim Herforth Nielsen – 3XN, Danemarca; Momoyo Kaijima - Atelier Bow-Wow, Japonia; Will Bruder - Will Bruder+Partners, SUA; profesori universitari de renume: Magda Mostafa – profesor la Cairo University/Progressive Architects (Egipt); Stefano Musso – profesor la Universita degli Studi di Genova (Italia) şi un membru desemnat de VELUX, în persoana lui Keith Riddle - General Manager VELUX Marea Britanie şi Irlanda. Aceştia se vor reuni în luna iunie pentru a analiza proiectele şi a desemna câştigătorii. Ceremonia de premiere va avea loc în data de 16 octombrie în La Rochelle, Franţa.

Realizat în cooperare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA) şi Asociaţia Europeană a Şcolilor de Arhitectură (EAAE), International VELUX Award este un concurs internaţional adresat studenţilor, ce propune implicarea activă a acestora în proiecte sustenabile de arhitectură.

Mai multe informaţii se găsesc pe website-ul dedicat competiţiei: iva.velux.com.

Prin produsele inventate şi dezvoltate de mai bine de 65 de ani, compania VELUX contribuie la îmbunătăţirea climatului interior al spaţiilor de locuit, aducând lumina naturală şi aerul proaspăt în interiorul mansardei. VELUX produce o gamă largă de ferestre de mansardă, potrivite atât acoperişurilor înclinate cât şi celor tip terasă, jaluzele, rulouri interioare şi parasolare, produse de instalare, dispozitive de comandă şi control. Grupul VELUX deţine fabrici în 11 ţări şi companii de vânzări în 40 de ţări şi reprezintă, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de construcţii, ale cărui produse sunt vândute peste tot în lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajaţi şi este proprietatea VKR Holding A/S, companie cu răspundere limitată deţinută de către familia fondatoare şi fundaţii. Grupul VELUX este prezent în România din 1997, prin intermediul companiei proprii, VELUX România S.R.L. Pentru detalii vizitaţi www.velux.ro şi www.velux.com.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

VELUX România, Alexandra Maier, Arhitect
Telefon: + 40 268 40 27 40
E-mail: alexandra.maier@velux.com
www.velux.ro

SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Năstase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
E-mail: o.nastase@spin-communications.com

Niciun comentariu: