miercuri, 3 februarie 2010

International VELUX Award – încă o lună pentru înscrieri

Bucureşti, 2 februarie 2010
Termenul de înscriere la concursul internaţional pentru studenţii la arhitectură, International VELUX Award, a fost prelungit până la 1 martie 2010.

Peste 700 de studenţi din întreaga lume şi-au anunţat deja participarea la IVA 2010. Pe fondul proiectelor numeroase în care sunt implicaţi studenţii în această perioadă a anului universitar, organizatorii au decis prelungirea termenului de înscriere până la 1 martie 2010.

Juriul International VELUX Award este alcătuit din reprezentanţi ai marilor birouri de arhitectură, precum:
Nathalie de Vries MVRDV, Olanda
Kim Herforth Nielsen 3XN, Danemarca
Momoyo Kaijima - Atelier Bow-Wow, Japonia
Will Bruder - Will Bruder+Partners, SUA

Din juriu mai fac parte doi profesori de arhitectura din universităţi de renume:
Magda Mostafa – profesor la Cairo University/Progressive Architects (Egipt) şi preşedintele juriului în cadrul competiţiilor organizate de Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA)
Stefano Musso – profesor la Universita degli Studi di Genova (Italia) şi vicepreşedintele Asociaţiei Europene a Şcolilor de Arhitectură (EAAE).

Membrul juriului desemnat din partea VELUX este Keith Riddle - General Manager VELUX Marea Britanie si Irlanda.

„În cursul lunii iunie, membrii juriului se vor reuni la Copenhaga pentru a analiza sutele de lucrări din lumea întreagă înscrise în concurs şi vor alege caştigătorul şi menţiunile speciale”, a declarat Alexandra Maier, arhitect, VELUX Romania.

Tema propusa de VELUX pentru ediţia din acest an a International VELUX Award este “Light of Tomorrow”. Pe www.thedaylightsite.com participanţii pot găsi resurse de inspiraţie, sub forma cercetărilor şi publicaţiilor, având ca subiect central lumina naturala.

Realizat în cooperare cu Uniunea Internaţională a Arhitecţilor (UIA) şi Asociaţia Europeană a Şcolilor de Arhitectură (EAAE), International VELUX Awards este un concurs internaţional adresat studentilor, ce propune implicarea activa a acestora in proiecte sustenabile de arhitectura.

Mai multe informatii se gasesc pe website-ul dedicat competitiei: iva.velux.com.

Grupul VELUX imbunătăţeşte spaţiile de locuit aducănd lumină naturală şi aer proaspat prin acoperiş. VELUX produce o gamă largă de ferestre de mansardă şi lucarne, împreună cu soluţii pentru acoperişurile plate. Grupul furnizează numeroase tipuri de rulouri decorative si parasolare, obloane, produse de instalare, dispozitive de comandă şi control, panouri termice pentru acoperişuri. Grupul VELUX deţine unităţi de producţie în 11 ţări şi companii de vânzări în 40 de ţări şi reprezintă, la nivel mondial, unul dintre cele mai puternice nume din sectorul materialelor de construcţii, ale cărui produse sunt vândute peste tot în lume. Grupul VELUX are aproximativ 10.000 de angajaţi şi este proprietatea VKR Holding A/S, comanie cu raspundere limitată deţinută de către familie şi fundaţii. Pentru detalii, vizitaţi www.velux.com.

Pentru mai multe informatii, va rugam contactati:

VELUX România, Alexandra Maier, Arhitect
Telefon: + 40 268 40 27 40
E-mail: alexandra.maier@velux.com
www.velux.ro

SPIN COMMUNICATIONS, Ofelia Năstase, Senior PR Executive
Telefon: + 40 31 06 01 226/ + 40 753 029 773
E-mail: o.nastase@spin-communications.com



Niciun comentariu: