luni, 25 ianuarie 2010

AUSTRIAN HOURS AT GREEN HOURS la Green Hours Jazz Cafe

Joi, 28 ianuarie va avea loc primul concert din seria AUSTRIAN HOURS AT GREEN HOURS. Forumul Cultural Austriac a invitat pentru aceste concerte cinci formaţii de jazz de renume internaţional din Austria, ce vor prezenta un program muzical diversificat. Instrumente ca saxofonul şi acordeonul, foarte apreciate, se vor afla a în prim plan. Improvizaţiile şi elementele muzicale tradiţionale din Europa de Est vor face ca aceste concerte să reprezinte un adevărat regal auditiv.
Primul concert va fi susţinut de duo-ul DYAS, constând din cei doi acordeonişti Drenska Yova şi Andrej Serkow, care s-au găsit unul pe altul pentru a compune acest ansamblu deosebit.
Amândoi muzicienii sunt de formaţie clasică şi foarte căutaţi ca virtuozi. Primul lor CD ”Together“ a fost distins în 2008 cu cel mai important premiu al Radioului Austriac, Premiul Pasticcio. În muzica lor se amestecă teme clasice şi numeroase elemente ale muzicii tradiţionale din Europa de Est. Interpretările lor se situează undeva între improvizaţie şi compoziţie, între jazz şi tradiţia est-europeană.
Concertul începe la Green Hours la ora 21.00.
Green Hours 22 jazz-cafe
Calea Victoriei nr. 120, București
Tel: 0788 509 689
www.greenhours.ro

Niciun comentariu: