marți, 8 decembrie 2009

Razboi pe calea undelor

Noul Cinematograf al Regizorului Roman
Studioul Horia Bernea

9 decembrie, ora 18:00

Noul Cinematograf al Regizorului Roman va invita sa descoperiti documentarul inedit al regizorului Alexandru Solomon, Razboi pe calea undelor (Cold Waves), in care ii veti regasi pe Emil Hurezeanu, Monica Lovinescu si Doina Cornea.

Razboi pe calea undelor a fost selectionat in competitia oficiala a Sheffield Doc/Fest, cel mai important festival de profil din Marea Britanie, si a participat la festivalurile de film Astra Sibiu, Dok Leipzig, IDFA Amsterdam, Goteborg Film Festival, IDFF London, Visions du Réel Nyon, Alpe Adria Trieste.

Aceasta pelicula reda o neasemuita poveste de dragoste si ura, tesuta in jurul a ceva ce nu poti vedea, atinge sau masura: undele radio. In anii '70-'80, Radio Europa Libera a fost supapa de evacuare a nemultumirilor si confidentul a milioane de romani. Concomitent, postul de radio reprezenta un dusman de moarte pentru oamenii fideli regimului: acestia au ajuns sa-l angajeze pe Carlos Sacalul pentru a inlatura amenintarea. Toti protagonistii acestei povesti se confrunta din nou in Razboi pe calea undelor: oamenii de la radio, teroristi, ascultatori din popor, securisti si secretari de partid. Romani, germani, americani, francezi sau de alte nationalitati.

Astazi lumea s-a schimbat si alte razboaie sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, daca ascultam cu atentie vocile trecutului, s-ar putea sa intelegem cu alti ochi ceea ce se petrece sub nasul nostru.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului, pe tot parcursul anului, o colectie de filme valoroase, selectionate atent.

Vino la NCRR pentru a descoperi aceasta poveste inedita!

Miercuri, 9 decembrie, la ora 18:00, Razboi pe calea undelor (Cold Waves), 2007, 108 min., subtitrare engleza.

Detalii gasiti pe www.coldwaves.ro

Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect realizat prin fonduri Phare

Parteneri media
: Sapte Seri, Cinemagia, Port.ro, Arhitectura

Niciun comentariu: