Principalele clisee legate de arhitectura japoneza se refera la obsesia tehnologiei si la discrepanta dintre obiectele de arhitectura rafinate si haosul urban generalizat.
Aceasta expozitie, concentrata pe activitatea unora dintre reprezentantii principali ai arhitecturii japoneze contemporane, demonstreaza cum poti folosi tehnologia in mod creativ, cum sa faci arhitectura pornind de la caracterul si istoria unui loc si cum sa gestionezi intr-un mod inovativ si responsabil dezvoltarea urbana.
Expozitia initiata de catre prof. Riichi Miyake cuprinde doua parti principale:
Virtus Loci: O selectie de cladiri ale arhitectilor Tetsuo Furuichi, Yasuhiro Yamashita si Hironori Matsubara
Forma Urbis: Proiecte urbane pentru mega-orase ale arhitectilor de mai sus, la care se adauga Tatsuya Yamamoto
Loc: Muzeul Taranului Roman, sala Oaspeti
Expozitia este deschisa in perioada 2 – 30 octombrie, de marti pana duminica, intre 10:00 si 18:00
Vernisaj: vineri, 2 octombrie, ora 18:00
In perioada 3 – 6 octombrie va avea loc un workshop cu studentii Universitatii de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti, ale carui rezultate vor fi prezentate si discutate in ziua de 6 octombrie, la ora 18:00, in Sala de Consiliu a Universitatii.
Organizator: Comitetul executiv al expozitiei Fragments of the Earth
Parteneri: Tago Architects, Zeppelin, revista Arhitectura, Universitatea de Arhitectura „Ion Mincu” Bucuresti, Muzeul Taranului Roman
Eveniment organizat cu sprijinul: Japan Foundation, Ambasada Japoniei la Bucuresti prin programul Japan - Danube Friendship Year 2009
Mai multe informatii gasiti pe www.arhitectura1906.ro, www.e-zeppelin.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu