luni, 26 octombrie 2009

Atelier 35 - Vernisajul expozitiei Tets Ohnari - Marti, 27 octombrie, ora 19:00

Galeria Atelier 35 va invita la vernisajul expozitiei artistului japonez Tets Ohnari ce va avea loc Marti, 27 octombrie, ora 19 :00.

Expozitia ce va putea fi vizitata in perioada 27 octombrie - 4 decembrie va contine sculptura in sticla cat si o instalatie creata special pentru spatiul galeriei Atelier 35.

«Tets Ohnari isi face prezenta pe scena contemporana autohtona avand in spate un portofoliu impresionant de expozitii si proiecte personale & colective.

Nascut in anul 1980 in Tokyo, Tets a urmat cursurile facultatii Nihon Universty of Art College sectia sculptura, iar incepand cu 2004 isi continua parcursul academic cu un masterat la Tokyo University of Art. In anul urmator aplica pentru un schimb cultural in Republica Ceha si ajunge sa studieze in cadrul Departamentului de Sculptura al Universitatii de Arte din Praga. Intre 2006 si 2007 artistul isi concentreaza atentia asupra artei ambientale sub asistenta prof. Marian Karel de la Departamentul de Arta din cadrul Academiei de Arte Arhitecturale si Design din acelasi oras. Interesele conexe in studiul scupturii si al formelor naturale il apropie pe Tets de utilizarea unor medii diferite de exprimare experimentand atat in spatiul galeriei cat si in afara acestuia, interogand atat limitele spatiului expozitional, cat si mediile naturale si geneza formelor din cadrul acestora. Tets Ohnari foloseste o gama variata de materiale de la piatra si lemn pana la plastic, fier, hartie si sticla.

Expozitia de la Atelier 35 propune o investigare a limitelor spatiului si a modurilor in care acesta capata forma mutand senzatia nelinistii inerente unui spatiu instabil cu linii de demarcatie fragile in zona conceptuala a limitelor culturale si geografice. Oferindu-se ca suport pentru directii conceptuale ce gliseza de la teoria baudrillardiana a simulacrului la multiplicitatea de posibilitati coexistente a pliurilor deluziene, instalatia lui Tets Ohnari cartografiaza “sindromul“ teritorialitatii si al apartenentei fragmentare, generand o renegociere a limitelor spatiale si individuale.

Prezenta lucrarilor lui Tets Ohnari in spatiul galeriei Atelier 35 se datoreaza sprijinului oferit de Ambasada Japoniei cat si a unui grant obtinut de catre artist de la Japan Foundation prin programul Japan - Danube Friendship. » (S.M)


http://tetsohnari.com


www.atelier35.eu
Contact : Vlad Ionescu


vlad.ionescu.net@gmail.com

Str. Selari 13,Sector 3,
Bucuresti

Niciun comentariu: