luni, 29 iunie 2009

LECTIE DE DUIOSIE LA NCRR

In miez de vara va invitam la proiectia eveniment Constantin si Elena, film castigator al Premiului pentru Debut la Festivalul de Film Documentar de la Amsterdam 2008 si la TIFF 2009. Filmul, nominalizat la Premiile Gopo 2009 pentru Cel mai bun Documentar, a fost selectionat si la Saptamana Filmului Romanesc de la Londra si la festivalul „Parisul Cinematografiei Romanesti”.

Miercuri, 1 iulie, de la ora 21:30, in curtea interioara de la Muzeul Taranului Roman, regizorul Andrei Dascalescu ne va impartasi din experientele lui cinematografice si ne va povesti despre proiectele sale.

Urmarind timp de un an viata linistita, de zi cu zi, a unui cuplu de batrani, Andrei Dascalescu „vorbeste” intr-o maniera poetica despre timp, viata si moarte. In ultima instanta, Constantin si Elena devine o lectie de inocenta, fericire si seninatate, ba chiar o fascinanta poveste de dragoste.

Nascut in Piatra Neamt in 1984, Andrei Dascalescu este absolvent al Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti; a lucrat ca monteur si sunetist la numeroase filme, printre care enumeram Tinerete fara tinerete in regia lui Francis Ford Coppola; a produs si regizat Fly, un scurtmetraj de 2 minute, selectat in 11 festivaluri internationale, incluzand Cinemed Montpellier. Constantin si Elena este debutul lui in lungmetraj.

Detalii pe http://noulcinematograf.blogspot.com


Noul Cinematograf al Regizorului Roman este un proiect realizat prin fonduri Phare

Parteneri media: 24-Fun, Radio Romania Actualitati , Radio Romania Cultural , RFI , Smart FM , Cinemagia, Port.ro, Hot News , Observator cultural , Arhitectura , Ziua

Niciun comentariu: