joi, 18 iunie 2009

Biblioteca Nationala, debuteaza "Estivalul de Chitara"


astăzi, 18 iunie, începând cu orele 19.00,

la Biblioteca Naţională a României debuteză „Estivalul de Chitară”

cu o

seară de muzică latină şi slavă

avându-l ca protagonist pe chitaristul Maxim Belciug, alături de care vor evolua percuţionistul Alex Sturzu şi dansatorii Ştefan Filip şi Irina Opriţescu.

Spectacolul se bucură de participarea actorului Gabriel Spahiu.

Artiştii îşi vor conduce publicul într-o incursiune eclectică în eposul unei lumi definite prin înseşi „limitele” sale.

Câteodată contrastante, câteodată surprinzător de asemănătoare, motivele simţirii latinoamericane se vor împleti cu imboldurile sufletului slav, într-un program variat, de muzică, lecturi şi dans.

Intrarea liberă.


„Estivalul de Chitară ” este un proiect aflat la prima ediţie, organizat de Asociaţia Culturală Kitarodia în parteneriat cu Biblioteca Naţională a României, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.

Proiectul oferă publicului o stagiune extraordinară de opt concerte de vară, în fiecare joi seară.

Concepute ca o formă de dialog între arte, concertele ce se desfăşoară în cadrul proiectului sunt de fapt spectacole pluridisciplinare, în care muzica de cameră se împleteşte cu lectura din cărţi a căror valoare trebuie scoasă din uitare, propunând o practică artistică participativă şi o nouă formă de expresie artistică, menită să atragă atenţia că un concert nu este niciodată un simplu concert, ci o epifanie,o poartă deschisă către lumea minunată a spiritualităţii. Concertele se desfăşoară săptămânal în perioada 18 iunie - 06 august 2009, fiind reunite sub generosul concept „În căutarea frumosului pierdut”.

Estivalul de Chitară reprezintă, aşadar, un demers care propune, sub pretextul unei istorii a chitarei, o reinventariere a frumosului din muzică, literatură şi arte.

Niciun comentariu: