luni, 22 iunie 2009

Artisti vizuali, studenti si copii reiau cautarea lui Mitica

intr-un proiect de arta publica din programul «I love Bucharest»

Echipa I love Bucharest te cheama sa te alaturi artistilor plastici, studentilor si copiilor care continua de luni, 22 iunie, ora 10:00, aventura lui Cine e Mitica?, proiect de arta publica dedicat sarbatoririi a 550 de ani de atestare documentara a capitalei.

Daca ai peste 7 ani si vrei sa lucrezi intr-un mediu creativ si vesel alaturi de artisti, daca vrei sa descoperi o parte din istoria orasului si a oamenilor sai in ultimii 550 de ani, vino si tu in curtea Palatului Sutu (Muzeul Municipiului Bucuresti) in saptamanile 22-26 iunie şi 29 iunie-3 iulie.

Noi venim cu materialele, tu vino cu manutele tale. Noi iti vom povesti despre Bucuresti si iti vom arata cum sa desenezi, sa pictezi, sa modelezi sau sa colezi, si vom lucra alaturi de tine la cele 10 personaje fantastico-comico-realisto-istorico-abracadabrante ale Bucurestilor ultimelor secole.

Proiectul Cine e Mitica? este organizat de Asociatia din Pod si Fundatia MORA in cadrul programului de arta publica si comunitara I love Bucharest, avandu-i acum parteneri pe Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Istorie a Romaniei, Biblioteca Nationala a Romaniei, Manastirea Stavropoleos, CEC Bank, Caru’ cu bere, alaturi de ProFM Dance, TimeOut Bucuresti, Gandul, Ziarul Financiar După Afaceri, Business Magazin si cu sprijinul Avrig 35, Auto Total, Blizzard Design.

Cautarea lui Mitica a inceput in 6 iunie. Am facut impreuna cunostinta cu muzeul capitalei si cu exponatele sale, cu istoriile a 10 locuri speciale din centrul vechi al capitalei si ne-am imaginat 10 personaje care vorbesc despre ele.

Domnitori, ofiteri, calatori, negustori, domni si doamne ale Bucurestilor din alte secole au inceput deja sa se contureze.

Copiii au luat o scurta pauza, timp in care artistii au pus magia artei la treaba si au transformat desenele copiilor in structurile 3D ale celor ce vor deveni 10 papusi de dimensiuni mari.

Incepand de luni, 22 iunie, ora 10:00, timp de 2 saptamani, culori, materiale textile, pene, hartii, margele si multe altele vor fi remodelate de mainile copiilor, studentilor si artistilor, si vor deveni maini, picioare, mustati, palarii, botine, caftane si tot felul de alte detalii si elemente ale celor 10 personaje-obiect.

Atelierele de creatie sunt gratuite. Parintii pot dona o suma in contul proiectului.

Proiectul Cine e Mitica? Face parte din programul de arta publica si comunitara I love Bucharest si se desfasoara cu ocazia sarbatoririi a 550 de ani de la prima atestare documentara a orasului Bucuresti.

Creatiile artistilor si copiilor urmeaza sa le descoperim cu totii in Centrul Vechi al capitalei, de Ziua Bucurestilor, prin jocul ce se va termina cu premii si surprize.

Pentru mai multe detalii:

www.ilovebucharest.blogspot.com

Mihaela Miron

elamiron@gmail.com


--
I LOVE BUCHAREST
program de arta publica si comunitara
sustinut de Asociatia din Pod si Fundatia MORA
ilovebucharest@gmail.com
www.ilovebucharest.blogspot.com
www.ilovebucharest.org (in constructie)

Niciun comentariu: