joi, 28 mai 2009

Karousel merge la TIFF cu expozitia „Cuba continua”


Karousel merge la TIFF cu expozitia «Cuba continua», semnata de Cosmin Bumbut si sustinuta de Havana Club

Galeria Karousel, in parteneriat cu Havana Club, va fi prezenta la TIFF, Festivalul International de Film Transilvania, in perioada 29 mai- 7 iunie, cu expozitia personala a fotografului Cosmin Bumbut, intitulata „Cuba continua”.

Iubitorii de fotografie de arta sunt asteptati la Muzeul National de Arta din Cluj- Napoca, pentru a descoperi Cuba, intr-o poveste asa cum nu a mai fost spusa inca, profund personala si deloc comoda, apartinand unuia dintre cei mai apreciati fotografi romani contemporani. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 30 mai la orele 13.00.

Violeta Sarbu, fondator Karousel: „Cuba continua este prima expozitie de autor pe care Karousel o propune publicului. Este, de asemenea, prima oara, cand relocam o intreaga expozitie in afara galeriei si, nu intamplator, tocmai in spatiul generos al TIFF, pentru intalnirea cu un public al artelor vizuale. Ne dorim sa fie o colaborare frumoasa si sa revenim la TIFF cu noi proiecte in editiile viitoare.”

„Cuba continua” reprezinta finalizarea unui proiect pe care Cosmin Bumbut l-a derulat pe parcursul a doua calatorii facute in 2008 si 2009 in Cuba, in locuri ca Manzanillo, Bayamo, La Habana, Cienfuegos, Vinales, Santiago de Cuba, Santa Clara, Republica de Chile.

„Cuba continua” este un demers artistic asumat, care a ocolit simbolismul turistic al Cubei si care a ales deliberat sa vada dincolo de invelisuri si fatade. O expozitie pentru cei care accepta ca nu senzationalul lipseste din viata noastra, ci emotia si lucurile firesti.

Expozitia cuprinde peste 40 de fotografii in editii limitate de 30 de exemplare, fie expuse pe simeza, fie disponibile in portofoliul galeriei.

Curatorul expozitiei „Cuba continua” este Corina Ilea, curator si critic de arta, in prezent doctorand la Concordia University, Montreal, unde preda si cursuri de istoria fotografiei.

Incepand cu 8 iunie, „Cuba continua” va reveni la Bucuresti, pana la finalul lunii.

Despre Karousel
:

Galeria Karousel a fost fondata in ianuarie 2009, propunandu-si sa prezinte publicului cat mai multe dintre tehnicile si tematicile abordate de fotografii contemporani. La Karousel au avut loc deja doua ateliere de fotografie sustinute de doi dintre fotografii aflati in portofoliu: Cristian Crisbasan si Voicu Bojan

In prezent, portofoliul Karousel cuprinde 200 de lucrari realizate de 33 de artisti. Portofoliul de lucrari cuprinde fie fotografii alb-negru sau color, post-procesate sau nu, fie lucrari realizate in tehnica stenopa sau in tehnica mixta. Tematica lucrarilor variaza de la portret la peisaj, fotografie subacvatica sau fotojurnalism.

Portofoliul de artisti pe care Karousel ii expune este format din nume binecunoscute ale fotografiei din Romania, cum ar fi Cosmin Bumbut, Alexandru Paul, Dragos Lumpan, Cristian Crisbasan, Alex Galmeanu sau Cornel Lazia. Pe langa acestia, si in ton perfect cu dorinta galeriei de a promova acest tip de arta in Romania, Karousel gazduieste si tineri artisti din toata lumea, parte din ei aflati la prima expozitie.

Karousel ofera printuri de cea mai buna calitate de dimensiuni mari, dar si serii speciale de miniaturi, insotite de certificate de autenticitate, precum si de garantia unor editii limitate.

Galeria Karousel, str. George Călinescu 5A (Piata Dorobanţi). Program de vizitare: luni-vineri 12- 20, sambata 11-16. Website: www.karousel.ro

Pentru informatii suplimentare: meda.popea@gmail.com - Meda Popea, PR Consultant pentru Karousel.

Niciun comentariu: