miercuri, 6 mai 2009

IPOSTAZE de Agatha Pricopescu si Emil Pricopescu, la TNB


“Expozitia de Arta decorativa si sculptura IPOSTAZE a artistilor Agatha Pricopescu si Emil Pricopescu, organizata de Uniunea Artistilor Plastici din Romania la Teatrului National Bucuresti, se va desfasura in cadrul salii APOLLO in perioada 7 - 20 Mai 2009.

Agatha Pricopescu, pictorita de succes din generatia tanara si absolventa a Facultatii de Arta Decorativa si Design din cadrul Universitatii Bucuresti, expune pentru a sasea oara impreuna cu tatal sau, Emil Pricopescu, renumitul sculptor buzoian.

Cu peste 50 de expozitii, personale, de grup si colective, în tară si în străinătate, detinatoare a numeroase premii, Agatha Pricopescu se remarca intre ceilalti artisti prin maniera originala in care isi concepe lucrarile, prin varietatea limbajelor plastice folosite (pictura, colaj, arta decorativa), prin pendularea intre abstract si figurativ, cit si prin privirea realitatii estetice contemporane ca o aparenta spirituaala inselatoare.

In completarea sa, tatal, Emil Pricopescu, realizeaza sculpturi ce au o structura monolitica, definitiv inchise, compacte, imbinarea pina la contopire a partilor componente fiind compensata prin linii de forta ascensionale. Artistul isi creeaza singur postamentele, pe care le vede ca parte integranta a operei, intr-un demers unificator.

Panourile decorative ale Agathei Pricopescu sunt realizate cu tehnici mixte de imprimare: traditionala veche, pictura, colage pe matasuri si catifele, iar sculpturile tatalui sau, urmeaza linia de marmura si lemn.

Operele semnate de cei doi artisti, tata si fiica, comunica discret, impreuna prezentand o expozitie de arta intensa si profunda.”

Niciun comentariu: