miercuri, 4 februarie 2009

«Green Architectural Design and the Enabling Technologies» - 27 ianuarie 2009, Bucuresti


Pe 27 ianuarie Romania Green Building Council (Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi) a organizat un curs de o zi pe tema «Proiectare Arhitecturală Sustenabilă şi Tehnologiile Necesare». Prezentarile au fost susţinute de doi traineri cu preocupări şi experienţă în domeniul proiectării ecologice şi sustenabile: Ing. Aurore Julien – Director al Departamentului de Sustenabilitate în cadrul Llewelyn Davies Yeang Architects; Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija - Universitatea de Arhitectură şi Urbanism «Ion Mincu».

Structurat în 2 părţi, workshop-ul a oferit informatii practice pentru utilizarea tehnologiilor disponibile in realizarea de cladiri mai performante, mai eficiente din punct de vedere energetic şi cu impact redus/zero asupra mediului. Au fost abordate: principiile proiectării bioclimatice, ventilaţia naturală şi utilizarea luminii naturale – teorie, exemple de proiecte şi instrumente de simulare, managementul proiectării sustenabile, Directiva de Performanţă Energetică a Clădirilor, instrumentele de evaluare a impactului asupra mediului şi standardele de certificare voluntară LEED şi BREEAM (caracteristici şi diferenţe.

În plus, workshopul a fost structurat astfel încât participanţii să aibă ocazia de a interacţiona activ cu cei doi traineri, în cadrul sesiunilor interactive de aplicaţii practice şi de întrebari şi răspunsuri.

Cu peste 70 de participanţi, evenimentul s-a bucurat de un real succes. La workshop au participat reprezentanţi cheie din sectorul construcţiilor sustenabile: investitori şi dezvoltatori imobiliari, companii de construcţie, arhitecţi, ingineri, furnizori de servicii şi tehnologii, studenţi şi profesori, autorităti publice. Organizatorii au oferit un număr limitat de burse studenţilor şi profesorilor interesaţi.

Evenimentul s-a încheiat cu un cocktail pentru participanţi şi membrii RoGBC.

Urmatoarele evenimente ale RoGBC:

• Hoteluri Verzi si in Romania – 20 februarie 2009
• Comisia Europeana – Romania si Schimbarile Climatice – 26 februarie 2009
• Acoperisurile Verzi si Peisajul Urban – 10 martie 2009
• Materiale de Constructie Sustenabile – 19 martie 2009
• Crearea de Birouri mai Verzi – 23 aprilie 2009
• Zilele Arhitecturii – 13-16 mai 2009

Organizator:

Romania Green Building Council (www.RoGBC.org) este o asociaţie non-profit şi apolitică ce încurajează apariţia condiţiilor de piaţă, educaţionale şi legislative necesare transformării industriei construcţiilor şi a celor adiacente în scopul creării şi renovarii unor clădiri performante care sa fie atât sustenabile, cât şi profitabile. RoGBC a primit acreditarea ca «Emerging Council» (Consiliu Emergent) al World Green Building Council (www.WorldGBC.org.

Niciun comentariu: