marți, 20 ianuarie 2009

Workshop «verde» organizat de Romania Green Building Council

Green Architectural Design and the Enabling Technologies - Proiectare Arhitecturala Sustenabila si Tehnologiile Necesare

Va invitam sa ascultati, sa invatati si sa discutati cu experti din sectorul constructiilor ecologice si eficiente din punct de vedere energetic.

Ce: un workshop de o zi pentru a educa arhitectii, inginerii si furnizorii de solutii asupra principiilor de proiectare sustenabila si asupra tehnologiilor disponibile pentru implementarea acestora.
Cand: 27 Ianuarie 2009
Unde: JW Marriott Grand – Bucuresti

Cat costa
: Taxa de 110 Euro pentru membrii RoGBC si Taxa de 225 Euro pentru non-membri. Formularul de inregistrare este disponibil aici. Certificate vor fi acordate cursantilor care partcipa cu succes la activitatile desfasurate in timpul workshop-ului.

Traineri:(profilele sunt prezentate mai jos) Ing. Aurore Julien MCIBSE /LEED AP /BREEAM - Llewelyn Davies Yeang Architects
Prof. Dr.Arch. Ana-Maria Dabija - Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu"

Mai multe detalii
: www.RoGBC.org, sectiunea Evenimente

Workshop-ul va fi unul interactiv si va:
– Include discutii pe baza principiilor de proiectare sustenabila
– Include discutii privind orientarea solara, consumul de energie, utilizarea luminii naturale
– Evalua solutiilor IT disponibile, beneficiile si posibilitatile existente
– Prezenta studii de caz relevante.
– Facilita o mai buna colaborare - atat de necesara - intre arhitecti, ingineri, manageri de proiect, si alti furnizori de tehnologii pentru dezvoltarea de constructii exemplare.

Evenimentele urmatoare ale RoGBC:
– Hoteluri Verzi si in Romania – 20 februarie 2009
– Acoperisurile Verzi si Peisajul Urban – 10 martie 2009
– Materiale de Constructie Sustenabile – 19 martie 2009
– Crearea de Birouri mai Verzi – aprilie/mai 2009
– Zilele Arhitecturii – 6-9 mai 2009

Speram ca puteti fi alaturi de noi cu ocazia acestor evenimente!
Echipa RoGBC

Organizator


Romania Green Building Council (RoGBC) este o asociatie non-profit, apolitica, ce incurajeaza aparitia conditiilor de piata, educationale si legislative necesare transformarii industriei constructiilor si a celor adiacente in scopul crearii si renovarii unor cladiri performante care sa fie atat sustenabile, cat si profitabile. RoGBC a primit acreditarea ca "Emerging Council" (Consiliu Emergent) al World Green Building Council.

Traineri
Ing. Aurore Julien MCIBSE /LEED AP /BREEAM – Directorul Departamentului de Sustenabilitate, Llewelyn Davies Yeang Architects

Aurore Julien se afla la conducerea Eco Systems, departamentul de design al Llewelyn Davies Yeang cu preocupari in domeniul proiectarii ecologice si sustenabile. De profesie inginer, Aurore are o bogata experienta in proiectarea ecologica, fizica constructiilor, ventilatia naturala, utilizarea luminii naturale si a sistemelor ce utilizeaza energia din surse regenerabile. De asemenea, ea detine acreditare pentru evaluari Code for Sustainable Homes, BREEAM International si LEED. Aurore s-a ocupat de proiecte variate, de la scoli, spitale, complexe rezidentiale, la cladiri de birouri, atat in Marea Britanie, cat si international. Aurore este Chartered Engineer si a colaborat cu Institutul National de Stiinte Aplicate (INSA Franta) si University College London (UCL), detine un Master in Inginerie si Proiectare Ecologica, este membra a Institution of Building Services Engineers (MIBSE) si a obtinut certificare ca LEED AP si evaluator BREEAM.

Cateva dintre proiectele sale notabile includ: proiectarea inovativa a sistemului de ventilatie naturala al Eden Institute; primul sistem de cogenerare cu uz rezidential din UK, in Altrincham; sistemul de cogenerare pentru un nou campus in cadrul Columbia University, New York, precum si servicii de consultanta atat pentru proiecte cu finantare privata pentru spitale si scoli, cat si pentru cateva complexe rezidentiale de mari dimensiuni din UK

Cateva dintre proiectele sale curente includ: Tashkent, Premier City, precum si participari in competitii diverse. Inainte de a alatura echipei Llewelyn Davies Yeang, Aurore s-a ocupat de proiectare ecologica pentru BDSP, o firma prestatoare de servicii de consultanta pentru constructii, cu preocupari in domeniul sustenabilitatii. Ulterior, a condus departamentul de sustenabilitate al firmei de consultanta in inginerie Ramboll Whitbybird (RWB) timp de patru ani. In timpul petrecut aici, RWB a castigat premiul pentru arhitectura sustenabila «Sustainability Designer of the Year» doi ani consecutiv (BM, 2006 si BSJ, 2007)

Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija - Universitatea de Arhitectura si Urbanism «Ion Mincu»

Prof. Dr. Arh. Ana-Maria Dabija
este profesor in cadrul catedrei de Stiinte Tehnice a Universitatii de Arhitectura si Urbanism din Bucuresti. Ea preda cursurile «Detaliere de Arhitectura», «Greseli in Proiectare – Executie – Intretinere» pentru studenti si «Compontele Arhitecturale Performante ale Anvelopei Cladirii» in cadrul programului de Master in Reabilitarea Cladirilor, Dezvoltarea Durabila si Auditul Energetic al Facultatii de Arhitectura.

Prof. Dabija este membra a Comitetelor Tehnice specializate din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, membra a Asociatiei de Standardizare din Romania, a Ordinului Arhitectilor din Romania, membra a Societatii Internationale de Energie Solara, precum si membra a CIB World (Consiliul International pentru Cercetare si Inovatie in Cladiri si Constructii).

Parteneri Media: Arhitectura, Arhitext Design, BICAU, Green Report, Igloo

Niciun comentariu: