vineri, 14 noiembrie 2008

Provocări generate de construcţia depozitului de logistică Leonardo

Deoarece sectorul imobiliar pentru spaţii industriale şi depozite continuă să se dezvolte în Europa Centrală şi de Est*, există o presiune sporită asupra firmelor de construcţii pentru finalizarea proiectelor de depozite în programe de construcţie comprimate. Un exemplu, în acest sens, este depozitul de logistică Leonardo şi imobilele F şi G, care fac parte din Bucharest West Logistic Park, România. Contractorul MEP Construct International a respectat termene de excutie strânse şi a redus totodată orele de lucru cu 35% optând pentru utilizarea în cadrul sistemului de protecţie împotriva incendiilor a soluţiei canelate oferite de Victaulic.

Pentru îmbunătăţirea vitezei de instalare la lucrările de protecţie împotriva incendiilor este esenţială alegerea de la început a produselor adecvate. Când dl. Bulent Barutcu, Chief Mechanical Engineer la MEP Construct International, a realizat termenele reduse de executie şi politica anti-incendiu impuse de dezvoltatorul Portland România, a recomandat folosirea sistemului de protecţie anti-incendiu de la Victaulic.

„În trecut, am folosit cuplaje Victaulic la proiecte guvernamentale din Turcia şi Camerun, deci ştiam că sunt uşor de instalat”, a declarat dl. Barutcu. „De asemenea, ştiam că aceasta va fi o metodă bună care ne va ajuta să reducem timpul de execuţie din programul de instalare a sistemului de protecţie împotriva incendiilor. La primul depozit Leonardo Logistics, am folosit peste tot cuplajele rigide Style 005 FireLock® şi fitingurile Victaulic, reducand considerabil timpii de instalare. Cu toate acestea, când am început să construim depozitele „F” şi „G” în parc, mai târziu în acel an, ni s-a recomandat să folosim un nou cuplaj Victaulic de protecţie anti-incendiu, uşor de instalat, Firelock EZ™ Style 009V. Rezultatele au fost deosebite. Am putut să reducem orele de lucru pe şantier cu 35% şi să respectăm termene de executie foarte strânse”.

Finalizate în patru luni faţă de cele şase programate iniţial, depozitele de logistică „G” de 15.000 m2 şi „F” de 8.000 m2 atestă importanţa alegerii de la început a sistemului corect pentru lucrarea care trebuie executată. Potrivit lui Sebastian Talabus, reprezentatul Victaulic, cuplajele FireLock EZ Style 009V, sunt uşor de instalat si schimbă imaginea şi viteza industriei mondiale de protecţie împotriva incendiilor. Acestea nu doar ajung pe şantier asamblate în prealabil, ceea ce permite o instalare de două ori mai rapidă faţă de un cuplaj standard, ci şi oferă contractorilor, precum MEP Construct International, o modalitate simplă de creştere a productivităţii, eficienţei şi profitabilităţii pe şantier.”

Instalând peste 24 km de conducte în cele trei depozite şi în camera de pompare comuna , MEP Construct International a optat pentru folosirea întregii game Victaulic de produse pentru protecţie împotriva incendiilor în vederea creşterii vitezei şi a uşurinţei de instalare. Pe lângă cuplajele rigide Style 005 FireLock şi Firelock EZ™ Style 009V, au fost instalate şi sprinklere, supape de sens, vane fluture şi ACS-uri (apa – apa ) FireLock NXT™ Series 751. Având cel mai redus timp de instalare de pe piaţă şi configuraţii standard simplificate, MEP Construct International a considerat că ACS – ul ( apa – apa ) FireLock NXT™ Series 751 este mai uşor de instalat decât alte produse similare şi are în plus avantajul de a fi mai simplu de întreţinut şi menţinut în viitor.

Pentru ca instalarea să reprezinte un succes pe termen lung, viteza de instalare trebuie să fie însoţită de un produs adecvat. Unul dintre avantajele pe care Portland România le-a obţinut folosind gama completă Victaulic de produse pentru protecţie împotriva incendiilor este o întreţinere facilă în viitor. Pe lângă un acces îmbunătăţit la sistem conferit de utilizarea ACS-ului (apa - apa) FireLock NXT™ Series 751 de la Victaulic, produsele Victaulic permit acces rapid şi simplu la sistem în momentul efectuării operaţiunilor de întreţinere.

După ce MEP Construct International a finalizat instalarea cu succes la Bucharest West Logistic Park, dl. Barutcu a declarat: „Sistemul mecanic Victaulic s-a dovedit atât de apreciat de echipa mea şi atât de eficient din punct de vedere al costurilor, încât pe viitor nu îmi pot imagina că vom folosi altceva la proiectele de protecţie împotriva incendiilor”.

Pentru mai multe informaţii despre avantajele sistemului Victaulic, accesaţi www.victaulic.com

Niciun comentariu: