vineri, 9 mai 2008

Miercuri, 14.05.2008:

19:00 Seara Arhitectilor Romani – sediul O.A.R.

Joi, 15.05.2008:

21:30 Proiectie de film (colectie de scurt – metraje de arhitectura) – Hala din Curtea Facultatii de Arte

Vineri, 16.05.2008:

17:00 Conferinta Subhash Mukerjee (Torino, Italia) – Amfiteatrul Mare al UVT

· Titlul conferintei: “What’s the problem with MARC?”

· Compania: MARC (fondata in 2006 de Subhash Mukerjee si Michelle Bonino)

· Date biografice: Subhash Mukerjee, arhitect, a studiat in Torino, Oslo, Boston, Hong Kong, si a participat la workshop-uri de proiectare in Franta, Spania, Grecia si Rusia. Proiectele sale, dintre care majoritatea au de a face cu situri delicate si dense, au fost publicate in reviste internationale (“Abitare”, “de Architect”, “Domus”, “Dwell”), selectate pentru expozitii (9. Mostra Internazionale di Architettura – La Biennale di Venezia, 2004; Annali dell'Architettura e delle Città, Napoli 2007), prezentate in conferinte (Universitatea Konkuk, Seoul; CCA, Moscova).

· Premii: a fost coordonatorul unui grup de studenti care a castigat Premiul Special al Juriului la 10. Mostra Internazionale di Architettura – La Biennale di Venezia (2006), cu un proiect pentru zona Back Bay din Mumbai.

18:00 Conferinta Jaroslav Wertig (Praga, Cehia) – Amfiteatrul Mare al UVT

· Titlul conferintei: “Themes of architecture of A69”

· Compania: Atelier A69 – architekti, s.r.o.

· Date biografice: Jaroslav Wertig a absolvit Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice din Praga, Cehia, la clasa lui Ladislav Lábus. Este in prezent membru al consiliului de conducere al Fondului Arhitectural Ceh si a fost membru al consiliului editorial al jurnalului ARCHITEKT si editor al anuarului Česká architektura 2002-03. In 1997, arhitectul s-a alaturat lui Boris Redčenkov si Prokop Tomášek, care intemeiasera in 1994 studioul de arhitectura Atelier A69.

· Premii: Printre cele mai semnificative cladiri, cu care au castigat premii, se numara Sanatoriul Dr. Peták in Františkovy Lázně, reconstructia strazii Anglická, sau coridorul de la Hotel Pawlik (realizarea a castigat un premiu de prestigiu din partea Asociatiei Arhitectilor Cehi). In 1999, A69 a castigat un premiu cu Villa Park Strahov, iar in 2003 juriul competitiei pentru un campus nou la Univarsitatea Tehnologiei Chimice a acordat companiei premiul al doilea. Vila Lea (din beton) a fost aleasa de juriul competitiei Mies van der Rohe si a fost nominalizata pentru Wallpaper Design Award pentru cea mai buna casa privata noua in 2007.

19:00 Coferinta Marcus Blum & Paul Angelier (Berlin, Germania) – Amfiteatrul Mare al UVT

· Titlul conferintei: Architecture as activation

· Compania: Jürgen Mayer H.

· Date biografice: Marcus Blum, nascut in 1978, a studiat Arhitectura si Designul de Produs la Universitatea Bauhaus din Weimar, Germania. In present, el este responsabil in cadrul companiei de proiectele derulate in Belgia, Danemarca si Polonia, cat si de conceperea mobile pentru Vitra si Reggiani. Paul Angelier, absolvent al M. Arch Public Realm, nascut in 1981 in Paris. Mutandu-se de la Paris la Delft, a studiat Arhitectura la Universitatea Tehnica din Delft, cu maestrii olandezi, in 2000. In anul 2007 Paul Angelier si-a regasit radacinile romanesti, studiind in tara dualitatea stranietatii si flexibilitatea in arhitectura, in cadrul doctoratului pe care si-l da la Universitatea Ion Mincu din Bucuresti. In 2004 Paul Angelier a intrat in compania lui Jurgen Mayer H. si a participat activ la toate fazele de design, incepand de la concept, continuand cu vizualizarea si proiectarea asistata pe calculator si terminand cu planurile de executie.

Sambata, 17.05.2008:

17:00 Conferinta Klaas Hofman & Thomas Stellmach (Rotterdam, Olanda) – Amfiteatrul Mare al UVT

· Titlul conferintei: “Reality bites”

· Compania: maxwan architects and urbanists

· Date biografice: Klaas Hofman a studiat arhitectura la Universitatea Tehnica din Delft (Olanda) si la Universitatea din Illinois, Chicago (USA). A absolvit in anul 2002. Thomas Stellmach a studiat arhitectura la Universitatea Tehnica din Berlin si la Universitatea Politehnica din Barcelona; a absolvit in anul 2003. maxwan a produs un numar de cladiri recunosute pe plane international, precum “saw tooth tower” in Rotterdam, “office on a runway” la Aeroportul din Maastricht si 50 de poduri in Leidsche Rijn. Compania si-a capatat renumele international si datorita unor propuneri urbanistice inovative pentru noul oras Leidsche Rijn sau a proiectului celor 10.800 de case “Barking Riverside” din Londra.

18:00 Conferinta Konstantinos Labrinopoulos (Atena, Grecia) – Amfiteatrul Mare al UVT

· Compania: klmf architects

· Date biografice: Konstantinos Labrinopoulos s-a nascut in 1970, in Atena. A absolvit Facultatea de Arhitectura din cadrul Universitatii Tehnice Nationale din Atena in 1994, iar dupa aceea a absolvit un curs de Master in Arhitectura la III SCI – Arc, Los Angeles. Ulterior a lucrat in mai multe birouri private de arhitectura. In anul 2001, a intemeiat compania klmf, alaturi de Miltos Farmakis.

Duminica, 18.05.2008:

17:00 Conferinta Gavin Affleck (Montreal, Canada) – Aula Magna a UVT

· Titlul conferintei: “New World Landscape, New World Cityscape: The Work of Affleck + de la Riva Architects”

· Compania: AFFLECK + de la RIVA architects

· Date biografice: Nascut in 1958, Gavin Affleck este partener al firmei canadiene de arhitectura Affleck + de la Riva Architects. Absolvent al Universitatii McGill din Montreal, Gavin Affleck a fondat aceasta firma alaturi de Richard de la Riva in 1996. Firma Affleck + de la Riva Architects a generat proiecte care permit explorarea anumitor programe de arhitectura in medii urbane si rurale specifice. Ideea de integritate a designului este un principiu de baza pentru Affleck + de la Riva – firma urmarind activ dezvoltarea unui vocabular arhitectural contemporan, in paralel cu o expertiza specifica in restaurarea cladirilor istorice si dezvoltarea urbana.

· Premii: Calitatea lucrarilor realizate de Affleck + de la Riva a fost subliniata de mai mult de o duzina de premii, primate atat in Canada, cat sip e plan international, printre care premiul Canada’s Governor General Award, doua Premii de Excelenta acordate de Ordinul Arhitectilor din Quebec, Premiul “Casa Anului” din partea revistei “Architecture ( New York ), Premiul pentru Design din Lemn din partea Consiliului Nord-American pe problema Lemnului, Marele Premiu acordat de orasul Montreal pentru Restaurare si Premiul de Excelenta din partea Institut de Design de Montréal. Lucrarile firmei Affleck + de la Riva au fost publicate extensive in America de Nord cat sip e plan international.

18:30 Conferinta Waro Kishi (Japonia) – Aula Magna a UVT

· Titlul conferintei: “Landscape and Transparency”

· Compania: Waro Kishi + K.ASSOCIATES/Architects

· Date biografice: Waro Kishi s-a nascut in anul 1950, in Yokohama, Japonia. A absolvit cursurile Universitatii din Kyoto iar in anul 1993 a infiintat firma Waro Kishi + K. ASSOCIATES/Architects. Din anul 2000, Waro Kishi este profesor la Institutul Tehnologic din Kyoto. Waro Kishi a activat ca professor invitat in mai multe centre universitare din lume, preintre care Universitatea din California, Massachusette Institute of Technology, Cambridge. Waro Kishi a scris de asemenea a multitudine de articole de arhitectura si a constituit subiectul mai multor publicatii, precum Waro Kishi: Architectural Works 1987-1991”, “Waro Kishi Conception/Plaxis”, “Waro Kishi Recent works”, “Waro Kishi”.

· Premii: Calitatea lucrarilor produse de architect a fost recunoscuta pe plan international, concretizandu-se intr-o suita de premii, printre care doua premii "Annual Architectural Design Commendation of the Architectural Institute of Japan" din partea Institutului de Arhitectura din Japonia, "The Prize of Architectural Institute of Japan for Design" din partea aceluiasi Institut, "Commendation of the Jury of Dedalo Minosse International Prize" in Italia.

 

Niciun comentariu: