marți, 25 martie 2008

ADOPTA UN SPATIU PUBLIC!

FORUM INVEST si ORDINUL ARHITECTILOR DIN ROMANIA lanseaza astazi primul proiect privat de responsabilizare pentru amenajarea coerenta a spatiului public urban din Romania.

Proiectul se naste ca manifest al unei evidente: aceea ca dezvoltarea actuala a oraselor romanesti nu se incadreaza in liniile arhitecturale ale spatiilor urbane europene. In acest context, peisajul este si el fie ignorat, fie consumat în exces până la distrugere. Consecinta imediata: calitatea vietii scade.

Forum Invest, cu sprijinul Ordinului Arhitectilor, isi asuma astfel un spatiu public din Bucuresti (piateta din str. Eminescu, vis-a-vis de sediul central al serviciului de ambulanta), lansand un concurs de proiecte pentru amenajarea si ambientarea acestui spatiu prin green design si arta urbana.

Concursul se adreseaza studentilor la Facultatile de Arhitectura, care trebuie sa propuna functiuni si ambientari responsabile ale spatiului oferit. In urma procesului de jurizare, proiectele agreate vor fi implementate in-situ, pe baza solutiilor de finantare puse la dispozitie de Forum Invest.

Pentru mai multe informatii despre proiect, va rugam contactati Dept. Comunicare Forum Invest (Simona Dinu, 0740 121 692/ simona.dinu@foruminvest.ro).

Niciun comentariu: