miercuri, 6 februarie 2008

REMEMBER MANASTIREA VACARESTICartea incearca sa salveze macar amintirea monumentului de la Vacaresti, care mai intai din indiferenta si in final din rea credinta criminala, nu a putut niciodata sa fie o podoaba a orasului Bucuresti.

Pentru evidentierea importantei Manastirii Vacaresti s-a crezut oportun ca deschiderea volumului sa fie facuta cu eseul Manastirea Vacaresti sau testamentul artei traditionale, scris acum mai bine de saptezeci de ani de arh. G. M. Cantacuzino, urmat de un scurt studiu despre opera acestuia.

Lucrarea prezinta contextul istoric al existentei Manastirii Vacaresti pana la distrugerea sa, pentru ca apoi sa descrie detaliat monumentul propriu-zis.

Arhitectura Manastirii Vacaresti este ilustrata, in primul rand, de releveul intocmit in 1908 de doi studenti ai Scolii de Arhitectura din Bucuresti, viitorii arhitecti Constantin Iotzu si Alexandru Zagoritz, readucandu-se in atentia publica si o semnificativa lucrare realizata la inceputurile invatamantului de arhitectura din Romania.

Niciun comentariu: