joi, 15 iulie 2010

Donaţie Holcim România de peste 170 tone ciment pentru sinistraţii din Moldova

Bucureşti, 15 iulie 2010 - Producătorul de ciment, betoane şi agregate Holcim România va iniţia vineri, 16 iulie 2010, o caravană umanitară în localităţile Suceviţa, Milişăuţi şi Straja din Judeţul Suceava, donând peste 170 tone de ciment pentru reconstrucţia şi consolidarea a 50 case din aceste localităţi şi a unei grădiniţe unde învaţă 70 de copii.

Acţiunea de donaţie va debuta în localitatea Marginea, la ora 10:00
.


“Gravitatea situaţiei cu care se confruntă locuitorii din nordul Moldovei ne-a îndemnat să ne implicăm personal în identificarea familiilor care au cea mai mare nevoie de ciment pentru a-şi reconstrui şi repara casele. Echipa de Vânzări a Holcim România a mers din sat în sat în judeţul Suceava şi astfel am identificat o grădiniţă grav avariată, case distruse complet sau avariate parţial. Vom dona ciment pentru ca fiecare din aceste familii afectate să îşi poată reconstrui locuinţele,” spune Markus Wirth, Directorul General al Holcim România, care va participa vineri la caravana umanitară.

Pentru Grădiniţa Nr. 2 din satul Straja, pe care o frecventează 70 de copii din zonă şi care a fost afectată de ape în repetate rânduri, Holcim România va dona un camion de 22 tone de ciment – cantitate suficientă pentru construirea unui dig protector faţă de alte posibile viituri, precum şi pentru consolidarea şi efectuarea tuturor reparaţiilor necesare.

Caravana umanitară vizează şi ajutorarea persoanelor fizice. Prin donaţia de ciment se vor reface peste 30 case în stare foarte gravă din Suceviţa. De asemenea, vor beneficia de ajutorul Holcim şi 2 familii din Voivodeasa, ale căror case au fost complet luate de ape. Ajutorul se îndreaptă şi către localitatea Milişăuţi, unde peste 20 de familii vor primi ciment pentru a-şi reconsolida locuinţele.

Donaţia individuală oferită de Holcim constă în peste 8 tone ciment pentru casele total distruse, şi în aproximativ 3 tone de ciment pentru casele care au nevoie de reparaţii capitale. Valoarea totală a campaniei organizate de Holcim România în Judeţul Suceava se ridica la 25.000 Euro.

“Considerăm intervenţia Holcim România o datorie umană şi un semn de solidaritate necesar în astfel de momente extrem de dificile. Nu este prima oară când ne alăturam cu donaţii către oamenii care au nevoie de ciment pentru a-şi reconstrui locuinţele. Acest tip de iniţiativă face parte din modul în care noi vedem necesar să ne asumam principiul de Dezvoltare Durabilă în care Holcim România crede şi pe baza căruia activează,” a mai spus Markus Wirth.

Donaţia de ciment se va face prin formarea unei caravane umanitare, care va începe vineri, la ora 10:00, pe platforma de la ieşirea din localitatea Marginea către localitatea Suceviţa. Donaţiile se vor face numai pe baza listelor întocmite in urma evaluărilor făcute personal de angajaţii Holcim România.


# # #

Holcim (România) S.A. deţine în prezent 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 20 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.200 angajaţi. Pentru mai multe informaţii despre companie, vă rugăm să vizitaţi website-ul www.holcim.ro.

Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (piatră, nisip şi pietriş), precum şi betoane şi asfalt, incluzând serviciile aferente. Grupul este prezent în peste 70 de ţări, pe toate continentele, şi are aproximativ 80.000 de angajaţi.

Niciun comentariu: