joi, 8 iulie 2010

Construcţiile durabile - răspunsul Lafarge la provocările viitoare

Soluţii şi materiale inovative pentru construcţii cu amprentă ecologică redusă

Eficienţa energetică a clădirilor, accesibilitatea locuirii şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră reprezintă pentru Grupul Lafarge principalele mize ale conceptului de construcţii durabile.
Am lansat în România, alături de arhitecţi, ingineri proiectanţi de structuri, autorităţi centrale şi alţi actori din domeniul construcţiilor, un demers care vizează inovaţia şi soluţiile constructive cu amprentă ecologică redusă.

“În demersul legat de construcţiile durabile, Lafarge colaborează cu alţi actori pentru a dezvolta sisteme de construcţii ale viitorului. Parteneriatele sunt fundamentale pentru progresul din domeniul construcţiilor“, declară Constant Van Aerschot, Director Construction Trends Lafarge Grup.

Conferinţa internaţională privind arhitectura şi construcţiile sustenabile având tema “Betoanele inteligente – viitorul construcţiilor eco”, organizată de Lafarge România şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism « Ion Mincu », este rezultatul parteneriatului nostru cu universităţi şi şcoli de renume din domeniul arhitecturii şi construcţiilor.

Lafarge susţine recunoaşterea calităţilor betonului ca material durabil de înaltă tehnologie şi plasarea acestuia în categoria produselor cu amprentă limitată asupra mediului pe întreg ciclul de viaţă.
În cadrul abordării complexe faţă de dezvoltarea durabilă, Lafarge şi-a definit un set de ambiţii reflectate în obiective privind performanţele sale economice, sociale şi de mediu. Obiectivul a fost reducerea emisiilor de CO2 pe tona de ciment cu 20% între 1990 şi 2010, iar Grupul a atins acest obiectiv cu un an înainte (20,7% la finele anului 2009).

Evenimentul are loc în contextul în care nevoia globală de locuinţe şi infrastructură creşte continuu, iar pentru Grupul Lafarge - angajat de ani buni să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a domeniului construcţiilor - alocarea anuală a circa 170 milioane euro pentru cercetare şi dezvoltare în materiale de construcţii este o prioritate strategică.

În acest moment, statisticile privind construcţiile arată că acestea sunt responsabile de 30% din emisiile de gaze cu efect de seră, precum şi de 38% din consumul total de energie. Implementarea conceptului Lafarge privind construcţiile durabile este răspunsul la aceste provocări; printr-o gestionare sustenabilă a funcţionării clădirii, la a cărei construcţie s-au utilizat materiale şi soluţii inovative, se poate obţine reducerea consumului de energie şi a emisiilor de CO2 cu până la 30%.

Lafarge propune un mod nou de a construi care articulează soluţiile privind îmbunătăţirea inerţiei termice a unei clădiri, cu utilizarea responsabilă a materiilor prime, a materialelor alternative şi integrarea surselor regenerabile de energie. Pentru cei interesaţi de subiectul construcţiilor durabile, mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul www.lafarge.ro în secţiunea «Construcţii durabile».

Despre Lafarge

În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de siteuri industriale şi numără 1.300 de angajaţi. În 2009 a înregistrat o cifră de afaceri de 270 de milioane de Euro.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având peste 78.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 15,8 miliarde de euro în 2009.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume”. Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm vizitaţi www.lafarge.com



Pentru informaţii suplimentare:
LAFARGE - România Prais Corporate Communications
Communication Department Fax: 021 – 316.81.90
Telephone: +40 (21) 307.53.00 Telephone: 021 – 317.53.39; 317.53.40
E-mail: comunicare@lafarge.ro Email: prais@prais.ro

Niciun comentariu: